CONCEPT

Het Goalsquare methode bestaat uit een curriculum voor moderne en conceptuele keeperstraining.

Elk element beïnhoudt specifieke oefeningen voor elke leeftijd en elk niveau. So kan elke keeper zijn prestaties verbeteren en zichzelf verder ontwikkelen. De moeilijkheidsgraad kan afhankelijk van het niveau van de doelman worden aangepast.Een groot deel van onze trainingsmethode focust naast specifieke vaardigheden voor keepers ook op de voetballende vaardigheden van de keeper. Het concept bestaat uit 5 elementen die op elkaar opbouwen en ook in elkaar overgaan.
Spelvormen
Positiespel
Spel openening, anticipatie
Balbeveiliging
Voetenwerk
Beweeglijkheid, positiespel
Basistechniek
Doelman tegen doelman,
doelman tegen team, cooling down
Bewegingen in het spel,
centers en corners, spel opening
Ball vangen, leren vallen, schot afweren
Bal aanvallen, reactie & reflex,
snelle voeten, lichaamsspanning
Basispositie, balanaame, coördinatie,
leren vangen, beweging met de bal,
beweging naar de bal

Basistechniek
Basistechniek

De basis van onze methode is de basistechniek. Deze bestaat uit: basispositie, beweging naar de bal, beweging met de bal, balaanname, leren vangen en coördinatie.

Naast de doelspecifieke eigenschappen leggen we ook bijzondere aandacht aan de voetbalvaardigheden van de doelman bij het leren van de basistechniek.
Voetenwerk
Beweeglijkheid, positiespel
Voetenwerk, Beweeglijkheid, Positiespel

Dit gaat vooral om de mobiliteit van de doelman, de mogelijkheid om snel heen en weer te bewegen, evenals zijwaarts, in het doelgebied.

Onder deze categorie vallen de technieken van de ‘snelle voeten’ , de reactie, het ‘aanvallen’ van de bal en de lichaamsspanning.
Balbeveiliging
Balbeveiliging

Deze categorie bestaat uit oefeningen en spellen die de bewegingsaflopen voor de zekering van de bal aanleren.

De technieken die bij de balbeveiliging opgenomen worden, zijn de vangst techniek (bal vangen), het correcte vallen en het schot afweren.
Positiespel
Spel opening, anticipatie
Positiespel, Spelopening

Deze categorie is gericht op de positionering van de keeper bij flanken en hoekschoppen, alsook de opening van het spel met hand en voet. Daarnaast worden de bewegingsaflopen van het keepersspel getraind.
Spelvormen
Spelvormen

In de spelvormen wordt het totaalbeeld van de keeper in het samenspel met de ploeg getraind. Het keepersspel wordt in verschillende matchsituaties verbeterd. In Fun-speelvormen en wedstrijden worden de aangeleerde technieken speelsgewijs aangewend en verder verbeterd.

Het doel is hier om spelletjes en wedstrijden tussen de doelmannen (Doelman tegen keeper) tussen de keeper en veldspelers (doelman tegen team), evenals de definitieve spelen (Afkoelen) aan het einde van een training te installeren.